Om mig

Natalie Gerami

Författare, föreläsare, moderator, konferencier, Expeditionsledare, äventyrsguide, Marknad- och affärsutvecklingschef, mamma.

Om mig

Natalie Gerami

Författare, föreläsare, moderator, konferencier
Expeditionsledare, äventyrsguide
Marknad- och affärsutvecklingschef, mamma

Mänskliga rättigheter

Omvärldsfrågor och socialt engagemang har alltid varit viktigt för mig. I tonåren var jag med och arbetade ihop pengar till byggandet av en skola i Indien. Jag har drivit hotell i Kenya som arbetar med och stöder en klinik och skola. Under många år var jag involverad i Läkare utan gränser. Jag arbetade även för WCP och ECPAT med rättigheter och demokrati för flickor i utvecklingsländer, som utsatts för eller var i riskzonen att utsättas för barnsexhandel.

Resande

Jag har rest hela mitt liv. Varit utomlands varje år sedan jag föddes. Under 10 års tid arbetade jag på resande fot professionellt, som expeditionsledare, äventyrsguide och föreläsare. Från Antarktis i söder till Svalbard och Franz Josef Land i norr, med mellanstopp på Galapagos, Alaska, Kamtjatka och Mongoliet är några av de destinationer jag arbetat på. Naturen och djurlivet var den initiala dragningskraften, men snart kom även medvetet resande att bli en viktig del. Genom att ta med mig nyfikna människor till avlägsna, utsatta platser, arbetade jag för att sprida kunskap och engagemang för att värna om djuren och naturen vi besökte.

Karriär

Jag arbetade som VD på Orten Industries som genom sina produkter värnar både om miljön och arbetar mot utanförskap. Under min tid som programledare på Sveriges radio fick jag ta upp mängder med spännande och viktiga saker, tycker jag.

Idag arbetar jag som Marknad och affärsutvecklingschef på en av Sveriges tio största hamnar. Jag föreläser så mycket jag kan, reser så mycket jag hinner och skriver dagligen. Just nu på min fjärde bok. Jag är även stolt mamma till tre barn (min livs viktigaste titel). Vill du veta mer? Hör av dig!