Om

Författare, föreläsare, expeditionsledare, äventyrsguide
kommunikatör, projektledare.

Omvärldsfrågor och socialt engagemang har alltid varit viktigt för mig. I tonåren var jag med och arbetade ihop pengar till byggandet av en skola i Indien. Jag har drivit hotell i Kenya som arbetar med och stöder en klinik och skola. Under många år var jag involverad i Läkare utan gränser. Jag arbetade även för WCP och ECPAT med rättigheter och demokrati för flickor i utvecklingsländer, som utsatts för eller var i riskzonen att utsättas för barnsexhandel.

Jag arbetade som VD på Orten Industries som genom sina produkter värnar både om miljön och arbetar mot utanförskap. Under min tid som programledare på Sveriges radio fick jag ta upp mängder med spännande och viktiga saker, tycker jag.

Under 10 års tid arbetade jag som expeditionsledare, äventyrsguide och föreläsare. Från Antarktis i söder till Svalbard och Franz Josef Land i norr, med mellanstopp på Galapagos, Alaska, Kamtjatka och Mongoliet är några av de destinationer jag arbetat på. Naturen och djurlivet var den initiala dragningskraften, men snart kom även medvetet resande att bli en viktig del. Genom att ta med mig nyfikna människor till avlägsna, utsatta platser, arbetade jag för att sprida kunskap och engagemang för att värna om djuren och naturen vi besökte.

Idag arbetar jag som Marknad och affärsutvecklingschef på en av Sveriges tio största hamnar. Jag föreläser så mycket jag kan, reser så mycket jag hinner och skriver dagligen. Just nu på min fjärde bok. Jag är även stolt mamma till tre barn (min livs viktigaste titel). Vill du veta mer? Hör av dig!

Citat

”Tysta rop är som ett slag i magen, men ett viktigt slag mot barnsexhandel. Det är årets viktigaste bok.”

Peter Jihde, TV4

”Natalie skriver på ett naket och gripande sätt som gör att man känner sig som en del av berättelsen, en nära åskådare. Man vill liksom alltid läsa lite till.”

Hans Falström, Skribent, 2012

”Jag har varit på flera av Natalies föredrag och varje gång blir jag berörd och engagerad. Och varje gång jag går därifrån så är jag alltid full med hopp och energi, oavsett om föredraget handlat om ledarskap, försäljning, motivation, krig eller barnsexhandel.”

Astrid Johansson, Stockholm

”Resan till Svalbard med Natalie var en livsdröm som gick i uppfyllelse. Jag hade enormt höga förväntningar – och med Natalies professionella ledning, respektfulla närmanden till djur och natur och inte minst hennes varma och glada personlighet - så överträffades dem vida.”

Lisbeth Svensson, Resenär, Svalbard, 2006

”I have joined Natalie on many of her trips now. Of all the wonderful experiences we had together, the best is the snorkelling with the sea lions on Galapagos! I did not even think I could snorkel! Natalie securely taught me how easy it was. Reading Natalie´s log book from the trip, or watching my videos from her lectures, always makes me remember and smile.”

Betty McGuire,Guest onboard Coral II, 2006